Bankkártyás tájékoztató:

A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattintsanak, majd a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát,  lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják. A K&H Bank a VISA, VISA Electron, V-Pay, MasterCard, Maestro és JCB típusú kártyákat fogadja el.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.


PayPal tájékoztató:

MI A PAYPAL?

A PayPal egy Internetes bank, amely 1998 kezdte meg működését. Egészen 2000-ig a vállalat csak Amerikában működött, majd kiterjeszkedett Európába, és ettől kezdve az Egyesült Királyságban engedélyezett és bejegyzett, elektronikus pénz kibocsátására szakosodott hitelintézetként működik. 2007.-től Luxemburgban banki engedélyt kapott, és azóta teljes körű banki szolgáltatásokat nyújt.

 

MIÉRT JÓ A PAYPAL?

Magyarországon is sok helyen elfogadják. Itt nem fogsz számlaszámot kapni. Érdemes létrehozni egy PayPal számlát, mivel ezen keresztül rendkívül gyorsan és kedvező költségekkel tudunk pénzt utalni a világ minden pontjára.

 

A PAYPAL SZÁMLANYITÁS:

www.paypal.com oldalán a Sign Up lehetőséget kell választani, majd megadni, milyen Account-ot, vagyis számlát szeretnénk. Lehetőség van: Personal, Premier és a Business számlák nyitására. A Personal magánszámlát , míg a Premier és Business üzletei számlát jelent. A lehetőségek közül mi aPersonal számlát ajánljuk, mert tud mindent amire a munkáddal kapcsolatosan szükség lesz. A Premier bankszámla inkább kereskedőknek, befektetőknek ajánlott, ugyanis ezzel a számlatípussal a kártyás pénzforgalmat korlátlanul tudják bonyolítani, a Business számla pedig annyiban különbözik a Premier-től, hogy itt már engedélyezik a többfelhasználós hozzáférést. Az általad megadott e-mail cím lesz az Account ID, vagyis a számlaszámod. Ezt az e-mail címet kell majd megadnod a fizetős gyűjtőoldalaknál, a regisztrációnál az Account ID mezőben.

 

A PERSONAL ACCOUNT SZÁMLANYITÁS

Sign Up:  Itt regisztrálhatsz

Your country or region:  a listából válaszd ki a Hungary-t.

Your language:  nyelv kiválasztása (English)

Számlatípusok kiválasztása:  Personal Account a javasolt, majd kattints a Get Sarted feliratra.

Email address:  E-mail címed

Choose a password:  jelszó

Re-enter password:  jelszó újra

First name:  keresztneved

Last name:  családi neved

Address Line 1:  címed

Address Line 2 (optional):  levelezési címed (ha van, nem kötelező)

City:  város

State:  csak amerikaiak esetében

ZIP Code:  irányítószám

Credit card number:  megadása nem kötelező, később is meg lehet adni.

Expiration date:  kártya lejárati dátuma (megadása csak abban az esetben szükséges ha a kártya adatait is megadjuk).

Végül Agree and Create Account  (szabályzat elfogadása)

Ez után kapunk egy e-mailt miszerint az e-mail címünk érvényes és az aktiváló linkre kattintva hitelesítjük. Egyből belépve találjuk magunkat a számlánkon. 

Ezzel sikeresen megnyitottad a PayPal számlád, ahová az oldalak a kifizetéseket fogják utalni. Ahhoz hogy a pénzedhez hozzá tudj férni, a következő lépésként regisztrálnod kell a PayPal oldalon a hazai bankszámlaszámod, majd a már korábban is említett dombornyomású bankkártyádat. A Paypal rendszer a hazai bankszámládat, egy ellenőrző rendszeren futtatja át, amely abból áll, hogy a regisztrációt követően a PayPal a hazai bankszámládat megterheli 400,-Ft-al, ezért szükséges, hogy a regisztráció időtartama alatt, ekkora, de javasoljuk hogy min. 600,-Ft-nak megfelelő összeg álljon rendelkezésre a bankszámládon. A regisztráció, majd a bankszámla végleges aktiválása után ez az összeg jóvá fog íródni a PayPal számládon, tehát ezek csak biztonsági lépések a szolgáltató részéről. A levonást követő 4 napon belül a bankszámlakivonatodon meg fog jelenni egy négy jegyű szám, amelyet meg kell adnod a PayPal oldalon, ezzel be is fejeződik a regisztráció. Aki elektronikus úton kezeli a bankszámláját, kb. ennyi idő eltelte után már hozzáférhet ehhez a kódhoz és befejezheti a regisztrációt, aki nem fér hozzá online a bankszámlájához a hó végi bankszámlakivonaton, a levonás mellett találja meg az ellenőrzőszámot. Az átutalások alkalmával figyelmesen, pontosan add meg a bankszámlaszámot, mert amennyiben hibás bankszámlát adsz meg, abban az esetben az átutalni kívánt összeg visszakerül a PayPal számládra és 1 500,-Ft kezelési költséget von le a bank.

 

BANKSZÁMLA HOZZÁADÁSA AZ PAYPAL SZÁMLÁHOZ:

A Profile menüből válaszd ki az Add or Edit Bank Account menüpontot.

Country: ország kiválasztása (automatikusan a Hungary jelenik meg)

First name: kereszt neved (automatikusan betöltődik)

Last name: családi neved (automatikusan betöltődik)

Bank name: hazai bankod neve

Bank account number: hazai bankszámlaszámod

Re-enter Bank accoun number: bankszámlaszám megismétlése

Continue (tovább)

Amennyiben minden adatot helyesen adtál meg, kattints az Add Bank Account gombra. Abban az esetben, ha módosítani szeretnéd a megadott adatokat, kattints a Cancel gombra.

Szintén ebben a menüben módosíthatod, vagy törölheted a megadott bankszámládat.

 

DOMBORNYOMOTT BANKKÁRTYA HOZZÁADÁSA AZ PAYPAL SZÁMLÁHOZ:

A Profile menüből válaszd ki az Add or Edit Card menüpontot.

First name: kereszt neved (automatikusan betöltődik)

Last name: családi neved (automatikusan betöltődik)

Card type: a legördülő menüből válaszd ki a kártya típusát

Expiration date: a kártya érvényességi idejét állítsd be a legördülő menük segítségével.

Card Verification Number: a kártya hátoldalán lévő négyjegyű számsor megadása (ábra mutatja)

Billing Address: lakcím megadása, a regisztráció során megadott címed automatikusan betöltődik. Amennyiben másik lakcímet szeretnél megadni, jelöld be az Enter a new address as billing address lehetőséget, majd írd be az új lakcímet.

Amennyiben minden adatot helyesen adtál meg kattints az Add Card gombra.

 

A Personal, azaz magánszámla esetében, mind a kimenő, mind a bejövő átutalások tekintetében van havi limit.

Egyszeri átutalási limit: 252.000,-HUF

Éves átutalási limit: 110.000,-HUF

Havi kifizetési limit: 21.000,-HUF

Éves kifizetési limit: 252.000,-HUF

 

A PAYPAL SZÁMLA FELTÖLTÉSE:

Bejelentkezés után válaszd ki a Top Up Account menüpontot.

A betöltődött lap, jobb oldali részében láthatod az átutaláshoz szükséges adatokat, melyek segítségével a hazai bankszámlaszámodról fel tudod tölteni a PayPal számládat.

Beneficiary Name: a PayPal teljes neve: PayPal PTE LTD.

Bank: a PayPal magyarországi számlavezető bankjának neve: Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest

Bankszámlaszám: a PayPal bankszámlaszáma: 10918001-00000001-15050684 

Your Transfer ID: átutalási azonosító számod, ennek a segítségével tudnak beazonosítani az átutalást követően, tehát az átutalás alkalmával a közlemény rovatba pontosan add meg ezt a számsort.

 

ÁTUTALÁS PAYPAL-RÓL PAYPAL-RA:

Bejelentkezés után kattints a Send Money menüre.

To: Jóváírandó bankszámla (a fogadó PayPal számlája, vagyis e-mail címe)

Amount: átutalni kívánt összeg, valamint az átutalás valutanemét is itt kell megadnod 

Send money for: ügylettípus megadása (ebben az esetben a Service/Other lehetőséget jelöld meg)

Ha elkészültél a kitöltéssel, kattints a Continue gomra.

Az ellenőrző lépéseknél alaposan nézd át a megadott adatokat, ha valamely adatot hibásan adtad meg, a Cancel gombra kattintva javíthatod a hibát. 

Végül a Continue gombra kattintva befejeződik az átutalás.