Garanciális feltételek

A jótállást a 151/2003-as kormányrendelet szabályozza. A jótállási határidő a termék kézhezvételének napjával kezdődik. Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék fogyasztó részére való átadást követően lépett fel, így például , ha a hibát rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása, helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás, elemi kár, természeti csapás okozta.

Az Optoteam Kft. az általa forgalmazott termékekre 1 év garanciát vállal.

Garancia ügyintézés:

  1. E-mailen keresztül: [email protected]
  2. Telefonon: +36 20 9287 519
  3. Személyesen a Centrum Optika üzletében (1062 Budapest, Lehel u.5)

Elállás joga- Visszaküldés

A megrendelt szemüveg kifejezetten a vásárló személyére szabva készül (dioptria értékek, egyéb személyre szabási paraméterek) ezért a Optoteam Kft-nek az elállás jogát nem áll módjában biztosítani, így a megrendelt termékek visszaküldésére nincs lehetőség.
Erről a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés c) pontja az alábbiak szerint rendelkezik: A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
Ezzel kapcsolatos jogszabályról itt olvashat: 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet

Használati utasítás

Szemüvegét mindig két kézzel, két száránál fogva vegye fel és le, így elkerülhető a csukló és a rugós szár sérülése, törése! Különösen vigyázzon a keret nélküli, fúrt és damilos szemüvegek használatára, ezek érzékenyebbek a mechanikai behatásokra és előbb károsodhatnak.

Amikor nem viseli szemüvegét, tartsa tokban!

Ne tegyük a szemüveget a zsebünkbe, aprópénz, kulcs, öngyújtó, kemény, karcolódást okozó tárgyak mellé.

Ne tárolja a szemüvegét tűző napon! Különösen figyeljen rá, hogy ne felejtse szemüvegét, a gépkocsija műszerfalán, ha a nap kisüt, a keletkezett hő hatására komoly deformációk keletkezhetnek a keretben és a lencsében egyaránt. A hőtágulás miatt a lencsén lévő rétegek megrepedhetnek, a keretet díszítő strasszok, gyöngyök, stb. kieshetnek, a csavarok meglazulhatnak, ami a lencse kiesését is eredményezheti.

A helyes karbantartás érdekében fontos, hogy a szemüveglencsét az erre megfelelő törlőkendővel és folyadékkal tisztítsa! Papír vagy száraz törlőruha a rárakódott mikroszkopikus porszemek beledörzsölésével a felületet megsértheti. 
Ha teheti reggel mossa meg szemüvegét, enyhén folyékony szappanos langyos vízzel, majd óvatosan törölje át egy puha kendővel! 
Ha szükséges napközben végezze el a tisztítást speciális mikroszálas törlőkendővel, lehetőség szerint ilyenkor használja az optikákban kapható tisztító sprayt is.

A szemüveg sérülékeny látásjavító eszköz, ezért szakszerű kezelést igényel, különösen figyeljen rá és rendszeresen ellenőriztesse, hogy a csavarok nem lazultak-e meg, ezek utánhúzását, javítását és a szemüveg beállítását bízza szakemberre!

Fontos tudnivalók kontaktlencse vásárlás előtt

Megrendelése elküldésével egyidejűleg vállalja, hogy részt vesz rendszeres szemvizsgálaton, illetve legalább féléves gyakorisággal kontaktlencse kontrollvizsgálaton.
Ha ilyen, féléven belüli vizsgálati eredménnyel nem rendelkezik, kérjük, jelentkezzen be valamelyik üzletünkbe, ahol jól képzett szakembereink ezeket a vizsgálatokat elvégzik.
Kontaktlencsét csak azután vásároljon, amikor az illesztés szakember segítségével már megtörtént, továbbá tartsa be a kontaktlencse dobozán található szavatossági határidőket, és lejárt szavatosságú terméket ne használjon fel.
Ön a leírtak tudatában, saját felelősségére rendel, így az Optoteam Kft. semmilyen használatból, vagy egyéb okból keletkezett kárért nem vállal felelősséget.