Fontos tudnivalók kontaktlencse vásárlás előtt

Megrendelése elküldésével egyidejűleg vállalja, hogy részt vesz rendszeres szemvizsgálaton, illetve legalább féléves gyakorisággal kontaktlencse kontrollvizsgálaton.
Ha ilyen, féléven belüli vizsgálati eredménnyel nem rendelkezik, kérjük, jelentkezzen be valamelyik üzletünkbe, ahol jól képzett szakembereink ezeket a vizsgálatokat elvégzik.
Kontaktlencsét csak azután vásároljon, amikor az illesztés szakember segítségével már megtörtént, továbbá tartsa be a kontaktlencse dobozán található szavatossági határidőket, és lejárt szavatosságú terméket ne használjon fel.
Ön a leírtak tudatában, saját felelősségére rendel, így az Optoteam Kft. semmilyen használatból, vagy egyéb okból keletkezett kárért nem vállal felelősséget.

Garanciális feltételek

Az Optoteam minden szemüvegére a vásárlástól számított két éven belül garanciát vállal. Ez a garancia csak a gyártási hibára vonatkozik. A gondatlanság miatt bekövetkezett sérülések, valamint a két évnél régebben vásárolt szemüvegek esetén az új alkatrész árát meg kell fizetni. 
Gyártási hiba esetén szemüveglencséjét egy ugyanolyan típusú és dioptriájú lencsére cseréljük. Ha szemüvegkeretével adódna gyártási probléma, térítésmentesen cseréljük, vagy új alkatrész pótlásáról gondoskodunk, a hiba milyenségétől függően. Ha már nem elérhető ugyanaz a típusú keret amit Ön választott, egy, az előzővel megegyező árú keretet ajánlunk Önnek, amibe régi szemüveglencséje beilleszthető. 
A garancia nem terjed ki a lencsék sérüléseire, semmilyen karcolódására. Izzadásból, illetve kémiai, kozmetikai anyagokkal történt érintkezésből fakadó sérülésre szintén nem vonatkozik a garancia. Helytelen karbantartás, szándékos rongálás és nem az üzletünk szakemberei által végzett javítások után a szemüvegre vonatkozó garancia automatikusan érvényét veszti. 
A szemüvegen végrehajtott bármilyen átalakítás a garancia megszűnését vonja maga után! 
A garancia érvényesítéséhez szükséges a vásárlást igazoló nyugta, a garanciakártya és a munkatasak.
A forgalmazó fenntartja a jogot a garanciális feltételek megváltoztatására.

Használati tudnivalók

 Annak érdekében, hogy a szemüvegkerete és lencséje megőrizze eredeti állapotát, fogadja meg néhány tanácsunkat:
Szemüvegét mindig két kézzel, két száránál fogva vegye fel és le, így elkerülhető a csukló és a rugós szár sérülése, törése! Különösen vigyázzon a keret nélküli, fúrt és damilos szemüvegek használatára, ezek érzékenyebbek a mechanikai behatásokra és előbb károsodhatnak.
Amikor nem viseli szemüvegét, tartsa tokban! Ne tegye le a szemüvegét a lencse domború oldalára! Ne tegyük a szemüveget a zsebünkbe, aprópénz, kulcs, öngyújtó, kemény, karcolódást okozó tárgyak mellé.
Ne hagyjuk a szemüveget kiskutya és unoka közelében, fotelben, ágyon, kocsi ülésén, stb., ahol könnyen ráülhetünk.
Ne tárolja a szemüvegét tűző napon! Különösen figyeljen rá, hogy ne felejtse szemüvegét, a gépkocsija műszerfalán, ha a nap kisüt, a keletkezett hő hatására komoly deformációk keletkezhetnek a keretben és a lencsében egyaránt. A hőtágulás miatt a lencsén lévő rétegek megrepedhetnek, a keretet díszítő strasszok, gyöngyök, stb. kieshetnek, a csavarok meglazulhatnak, ami a lencse kiesését is eredményezheti.
A helyes karbantartás érdekében fontos, hogy a szemüveglencsét az erre megfelelő törlőkendővel és folyadékkal tisztítsa! Papír vagy száraz törlőruha a rárakódott mikroszkopikus porszemek beledörzsölésével a felületet megsértheti. 
Ha teheti reggel mossa meg szemüvegét, enyhén folyékony szappanos langyos vízzel, majd óvatosan törölje át egy puha kendővel! 
Ha szükséges napközben végezze el a tisztítást speciális mikroszálas törlőkendővel, lehetőség szerint ilyenkor használja az optikákban kapható tisztító sprayt is. A szemüveg sérülékeny látásjavító eszköz, ezért szakszerű kezelést igényel, különösen figyeljen rá és rendszeresen ellenőriztesse, hogy a csavarok nem lazultak-e meg, ezek utánhúzását, javítását és a szemüveg beállítását bízza szakemberre!